Schoolsoftware

Hoe PHP een hulp kan zijn in de dagelijkse schoolwerking…

Als ICT-Coördinator op een grote Antwerpse middelbare school kom ik dagelijks in aanraking met alle facetten van onderwijs. Zo ook met de meer organisatorische kant van de zaak: de administratie, studiemeesters, open leercentra, directie, … In al die verschillende diensten die zorgen dat een school goed draait, merk je vaak dat er heel ‘ambachtelijk’ gewerkt wordt. Er wordt veel overgetypt of op papieren lijsten genoteerd, gegevens worden op verschillende plaatsen bewaard en wijzigingen moeten dan ook op al die plaatsen doorgevoerd worden. Dat het dan af en toe fout loopt, is niet verwonderlijk.

Vanuit mijn functie tracht ik te zoeken naar oplossingen voor deze problemen. Hierbij komt mijn kennis van programmeren heel vaak van pas en meestal kan een zelfgeschreven programma (op maat van de school) al heel wat extra werk besparen en de werking efficiënter maken.

Met deze site wil ik graag wat inkijk geven in onze interne keuken en laten zien welke oplossingen ik reeds heb uitgewerkt om de werking van onze school te optimaliseren.

De meeste programma’s en scripts zijn geschreven in PHP, een scripttaal die heel geschikt is om webbased toepassingen te maken. Door de ingebouwde functies van PHP is het vaak heel eenvoudig om verbinding te maken met bestaande (commerciële) oplossingen.

Voor meer informatie: geert.huylebroeck@piustien.net

Post a Comment