Kopieersysteem Gespage

In een notendop
– Welke leraren mogen kopiëren/printen voor welke klassen of groepen?
– Automatische verwerking van de gemaakte afdrukken naar de leerlingenfacturatie.
– Gedetailleerde rapporten over het gemaakte aantal afdrukken.

Elke leraar mag zelf kopieën maken voor leerlingen. Om dat in goede banen te leiden, hebben wij het Gespage systeem in gebruik. Deze terminals hangen aan de kopieertoestellen en leraren kunnen hierop inloggen met hun persoonlijke gebruikersnaam en pasword. Zodra ze zijn ingelogd, kunnen ze kiezen voor welke klas, groep of combinatie van klassen ze willen kopiëren. Die lijst bestaat uit klassen waar de leraar les aan geeft.

Begin schooljaar wordt die lijst opgevuld op basis van het opdrachtenprogramma. Nadien kunnen leraren nog bijkomende groepen laten toevoegen. Ook combinaties van groepen kunnen worden toegevoegd zodat een leraar in grotere gehelen kan kopiëren.

Op het einde van elk trimester worden de gemaakte kopiën verwerkt. Dat gebeurt op basis van de database die Gespage bijhoudt én op basis van de informatie uit Informat (welke leerling zit in welke groep).
Die informatie wordt verwerkt tot een XML bestand dat kan worden ingelezen in SDN (van Exact Software), het pakket dat gebruikt wordt om de leerlingenfacturen aan te maken.
Tevens wordt de verwerkte informatie in een databank opgeslagen zodat op vraag van ouders, meer informatie gegeven kan worden over de gemaakte kopieën.

 

Post a Comment