Synchronisatie

In een notendop
– Haal gegevens op uit Informat en synchroniseer met andere programma’s zoals SDN (leerlingenfacturatie), Smartschool, boekenverkoop, Google Apps, …

Eén van de meest gebruikte programma’s in onze school, is de synchronisatie. Deze toepassing zorgt er voor dat gegevens van leerlingen en leraren maar op één plaats moeten bijgehouden en bijgewerkt worden.

Op Piustien gebruiken we Informat als administratief pakket. Alle leerlingen en leraren zitten in de database van Informat alsook heel wat gegevens zoals adres en contactgegevens. Om te vermijden dat adressen op meerdere plaatsen gewijzigd zouden moeten worden, werd deze synchronisatie ontwikkeld.

Zodra een nieuwe leraar binnenkomt in de school, wordt die persoon in Informat ingevoerd. Vervolgens moet die zo snel mogelijk kunnen kopiëren, inloggen op de website en op Smartschool, toegevoegd worden in de boekhouding van schoolprojecten, kunnen inloggen op de computers, … Via de synchronisatie kan de lerarenadministratie al die taken meteen uitvoeren zonder tussenkomst van andere medewerkers. De synchronisatie genereert ook meteen een PDF met alle uitleg, gebruikersnamen en paswoorden die de leraar nodig heeft.
Ook voor leerlingen werkt dit zo: een leerling wordt ingeschreven en door middel van de synchronisatie zorgt de leerlingenadministratie er voor dat leerlingen meteen overal kunnen inloggen.

Ook gewijzigde adresgegevens of contactgegevens worden overgezet naar bijvoorbeeld Smartschool of het adresboek in de website van de school.

 

Post a Comment